Nagykanizsa

2013.10.31. 14:16

Újabb iskolai tárlatok a kanizsai Kőrösiben

Nagykanizsa - Két újabb tárlat várja az érdeklődőket a Nagykanizsai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola székhelyintézményében, illetve Attila utcai telephelyén.

Magyar Hajnalka

Előbbi helyszínen Tollár Eszter nagykanizsai fotós munkái láthatók, míg az utóbbin Kántor Éva budaörsi földrajz- német- rajz szakos tanár alkotásai. A kiállítások november 30-ig tartanak nyitva – tájékoztatta szerkesztőségünket Babati Csaba, az iskolagalériákat élettel megtöltő szaktanár.

Tollár Eszter tőzsgyökeres nagykanizsai, s a gépészeti szakközépiskola után a család kerámiagyártó vállalkozásában kezdett el dolgozni. Tíz évvel később, 2005-ban talált rá az alkalmazott grafika világára, képezte magát, s azóta e szakmában dolgozik. A fotózás már korábban mindennapjai részévé vált. Felvételei döntően a természetben készülnek, annak szépségét hivatottak bemutatni. Egyéni látásmódja ellenére fotóin törekszik megőrizni az egyszerűséget és természetességet.

Tollár Eszter fotója

Nagyné Kántor Éva személyében egy rendkívül sokoldalú kollégát hívtak vendégül, hiszen az alkotó földrajz- német- rajz szakos tanár. 32 éve tanít Budaörsön, emellett aktívan rajzol és fest. Rengeteg kézműves foglalkozást, játszóházat vezet, évek óta szervez versenyeket és kiállításokat gyerekeknek és felnőtteknek is. Szívesen foglalkozik a hátrányos helyzetű és veszélyeztetett gyerekekkel.

Kántor Éva műve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!