Nagykanizsa

2013.10.20. 12:50

Felbecsülhetetlen csomag Indiából

Nagykanizsa - Szombaton kormányzati különgéppel érkezett Indiából a Sass Brunner hagyaték utolsó részlete, ami Sass Brunner Erzsébet, s lánya, Brunner Erzsébet személyes tárgyait tartalmazta.

Pásztor András

A több dobozban lévő hagyaték vasárnap reggel már Nagykanizsán, a két festőművész szülővárosában volt. A csomagokat Cseresnyés Péter polgármester és Kőfalvi Csilla, a Plakát Ház igazgatója bontotta ki. Utóbbi elmondta: Indiában csak a képeket tartották értékesnek és megőrzendőnek, a két alkotó személyes tárgyait ismerősök őrizték. Az indiai magyar kulturális intézettel közösen sikerült összegyűjteni ezen személyes tárgyakat, így például a dalai lámától 1993-ban kapott kitüntetése, több japán és indiai ruha és szőnyeg került elő. A művésznő festőállványa, palettái és ecsettartója mellett könyvek és katalógusok is érkeztek, melyekből a restaurálást követően, a télen kiállítás is nyílik a dél-zalai városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!