Nagykanizsa

2013.06.28. 10:44

Együttműködik a munkaügyi központ és a kamara

Nagykanizsa - Együttműködési megállapodást írt alá pénteken a megyei kormányhivatal munkaügyi központja és a kanizsai kamara. A felek a hiányszakmák megszüntetését és a gazdasági szervezetek üres álláshelyeinek feltárását segítenék a megállapodással.

Pásztor András

Mint azt Borsos József, a kormányhivatal munkaügyi központjának igazgatója hangsúlyozta: a megváltozott szakképzési törvény nem csak a kamarákra, hanem a munkaügyi központokra is fontos feladatot ró a pályaorientáció tekintetében. Az együttműködési megállapodás ezen feladatok közös koordinálása miatt volt szükséges, ugyanakkor egyéb területeken, így például a csoportos létszámleépítéssel érintett emberek mielőbbi elhelyezésében, a hiányszakmák kialakulásának visszaszorításában is segítségére lehet egymásnak a két szervezet.

Dr. Polay József, a kanizsai kamara elnöke hozzátette: a kötelező regisztráció révén ma már minden kanizsai vállalkozást gyorsan el tud érni a kamara, így aztán bármilyen közérdekű információt továbbítani tudnak a lehetséges pályázatokról, átképzési lehetőségekről.

A megállapodás aláírásán részt vett Cseresnyés Péter polgármester is, aki elmondta: az együttműködés előnyt jelent a város polgárai számára, hiszen az összehangolt munka eredményeképpen könnyebb lesz az elhelyezkedés. Munkahelyek pedig vannak és lesznek, a közelmúltban ugyanis két újabb cég érdeklődött a kanizsai telehely kialakítással kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!