Nagykanizsa

2013.04.10. 09:48

Hatvannál is több verselő Nagykanizsán

Nagykanizsa - A Rozgonyi Úti Általános Iskolában március végén megrendezett Arany János Versmondóverseny területi fordulójában nívós produkciókkal találkozhatott a zsűri.

Horváth-Balogh Attila

A 7.-8. osztályosok kategóriájának 8 versmondója közül a zrínyis Baj Bianka első, a rozgonyis Tóth Kata második, a batthyánys Horváth Miklós Kristóf 3. lett. Az 5.-6.-osok 12 szavalója közül a szintén zrínyis Molnár Bernadett bizonyult a legjobbnak, 2. lett a kiskanizsai Vugrinecz Alex, 3. pedig a hevesis Jakab Kíra. A kanizsai körzetet a megyei versenyen Tóth Kata, Horváth Miklós Kristóf és Molnár Bernadett képviseli. A nagykanizsai járás kategóriájában a 7.-8.-as korosztályban 5 versmondó lépett a zsűri elé, akik közül a murakeresztúri Budai Fanni és Molnár Emma 1., illetve 2. lett, a nagyrécsei Orsós Tibor pedig a 3. helyen végzett. A járás 5.-6. osztályosai közül öten szavaltak, itt a murakeresztúri Szabó Erika állhatott fel a dobogó felső fokára, a 2. hely a galamboki Váradi Veronikáé, a 3. a zalakarosi Kánnár Mátéé lett. A kanizsai járást a megyei versenyen Budai Fanni, Molnár Emma és Szabó Erika képviselik. Volt egy, az alsós tanulókat egybegyűjtő kategória is. A 3.-4.-esek közül első lett a murakeresztúri Kovács Viktória, a hevesis Bedő Tamás és a rozgonyis Szekeres Jázmin. Az 1.-2. osztályosok közül 3 kanizsai végzett az élen: a kőrösis Taródy Csenge, a bolyais Gyuricza Barbara és Kovács Kinga a Zrínyiből. Az ovisok 33 aprócska versmondója közül a zsűri a legügyesebbnek Nagy Vivient (Miklósfa), Holicska Gergőt (Hevesi) és Bognár Lilient (Attila ovi) találta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!