Nagykanizsa

2012.08.15. 16:31

Példaértékű a civil szervezetek városszépítése

Nagykanizsa – Pozitív benyomások érték szerdán a Virágos Magyarországért Mozgalom zsűrijét, amelynek tagjai megtekintették a várost. Mint megjegyezték: a lakosság részvétele a környezet szépítésében példaértékűnek tekinthető.

Sámel József

A szemlebizottság elsőként a megújult Erzsébet teret, majd az Aradi udvart tekintette meg, hogy onnét a Fő utcán haladva megismerkedjenek a Deák és Eötvös térrel. A szemle ezt követően a Platán soron folytatódott, majd a Hevesi utcán, ahol a társasházak tövében több virágos kiskertet láthatott a zsűri. A városközpontba a Rozgonyi utcán keresztül tértek viszsza az ítészek, akik jó benyomást szereztek Kanizsáról.

– A kanizsaiak igazán büszkék lehetnek a városukra, hiszen a település sokat szépült és fejlődött az elmúlt években – mondta Petrekovich Perjés András, a zsűri elnöke, aki jelezte: a dél-zalai városban példaértékű, hogy a civil szervezetek és a lakosság tevékenyen közreműködik a környezet csinosításában, legyen szó virágpalánták ültetéséről vagy fák örökbe fogadásáról.



– Ennek a pozitív mentalitásnak további lépése lehet, ha a nagy szárazságok idején mindenki felajánlana egy vödör vizet a közterületen álló fák javára, s meg is öntözné azokat. A bizottság objektív szempontokat is figyelembe vett a szemle során, így többek között a zöldfelületek nagyságát, állapotát, a lakosság környezettel való együttélését, illetőleg a közterületek gondozását is megfigyelték.

– Jómagam a turisták oldaláról figyeltem a várost – fogalmazott Tama István, a Magyar Turizmus Zrt. regionális vezetője, aki hozzátette: csak azt a települést szeretik a turisták, melyet a helyiek is szeretnek. Kanizsa nem panaszkodhat, hiszen az itt élő embereken látszik, hogy sokat jelent számukra a város. Mint megtudtuk: az idei virágos versenyre 300 település jelentkezett, melyek közül fele- fele arányban vannak városok és falvak. Az eredményhirdetésre szeptember és október között kerül sor. A városi és falusi kategóriák nyertesei jövőre a nemzetközi versenyen képviselik az országot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!