Nagykanizsa

2012.03.23. 19:34

Együtt túlélhető

Szükség van a kis- és középvállalkozók összefogására, együttműködésére a hatékony munka, a túlélés érdekében értettek egyet KKVHÁZ pénteki nagykanizsai konferenciájának résztvevői.

Steyer Edina

Musits Róbert, a KKVHÁZ Zala megyei igazgatója elmondta, a KKV-élet Zalában - Összefogás Deák hazájában című pódiumbeszélgetésekkel összekötött program célja az volt, hogy a kis- és középvállalkozások szektorának képviselői, valamint a velük kapcsolatban lévő szervezetek (többek közt a kereskedelmi és iparkamara, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a multik, illetve a bankok) megosszák egymással tapasztalataikat.
A rendezvényen elhangzott: míg Nyugat-Európában a kis- és középvállalkozások nagyjából 70 százaléka tartozik valamilyen szövetséghez, addig hazánkban ez az arány csupán 9 százalék, ténylegesen pedig csak 0,3 százalék működik klaszterben. Szó esett továbbá arról is, hogy önálló, egyszemélyes vállalkozásnak csak abban az esetben van esélye multinacionális cég beszállítójaként tevékenykedni, ha nagyon egyedi termékkel rukkol elő. A multik ugyanis előnyben részesítik a csoportosulásokat, melynek oka, hogy számítanak a folyamatos szállításra. Egyszemélyes vállalkozás esetében pedig ez nem biztosított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!