Nagykanizsa

2012.02.28. 15:03

Mile Alexandra sikere a felnőtt lábtollas évadnyitón

Február 25-én és 26-án, Újszászon kezdődött el az EB válogató, a Felnőtt Országos Rangsoroló Kupasorozat, amelyen hét egyesület 101 versenyzője vett részt.

Budavölgyi Kálmán

A verseny csapat és egyéni kategóriában került megrendezésre a tartalék helyszínen, mivel Jánoshidán még felújítás alatt áll a sportcsarnok. Zala megyét három egyesület képviselte, közülük a legeredményesebb a Cserszegtomaj SK együttese volt, aki Mile Alexandra egyéni aranyérme és a női csapat Mile Alexandra, Pál Dorina, Sillinger Zsanett, Széles Kitti bronzérme révén a ponttáblázat második helyén végezett. A Zemplén SE színeiben induló, még gyermek korcsoportú Kunics Réka a női egyéni kategória harmadik helyén zárta a tornát. A szepetneki vegyes férficsapat a középmezőnyben végzett. Az Európa-bajnokságot rendező szlovákiai Királyhelmec TJS játékosai részvételével nemzetközivé vált az évadnyitó.


Kunics Réka és Takács Tamás az év lábtoll-labdázói

A verseny ünnepélyes megnyitóján került sor a 2011-év lábtoll-labdázói díjak átadására, valamint az Országos Rangsoroló Kupasorozat eredményhirdetésére. Az év játékosa lett gyermek leány kategóriában a kanizsai Kunics Réka, valamint senior férfi kategóriában a cserszegtomaji Takács Tamás. A díjakat Veres Pál, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnöke adta át részükre. A rangsoroló kupasorozat férfi csapat kategória második helyén végzett a kanizsai férficsapat Arany Bálint, Hartai Attila, Takács Endre, Huszár Emil, Lukács Benedek.

A torna a csapatmérkőzésekkel kezdődött. A nőknél a listavezető távolmaradása miatt nyitva állt a lehetőség a kupagyőzelem viszonylag könnyebb megszerzésére. A cserszegtomaji lányokat a későbbi győztes fosztotta meg a döntőbe kerüléstől, majd a szlovák női hármast verve került Mile Alexandra, Pál Dorina, Sillinger Zsanett, Széles Kitti a dobogó harmadik fokára. A férfiaknál a kanizsai férficsapat kényszerűen új összeállításban kezdte az évet, mivel Arany Bálint sérülése, Hartai Attila pedig munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudott klubja rendelkezésére állni. Az elődöntőben 2:1 arányban maradtak alul újszászi, és a bronzmeccsen szintén 2:1 arányban borjádi ellenfelükkel szemben, ami a 4. helyet jelentette számukra.

A női egyéni kategóriában kupagyőzelmet a címvédő Európa-bajnok Mile Alexandra szerezte meg a döntőre elfáradt újszászi ellenfelével szemben. Meglepetésre a még gyermek korcsoportú kanizsai Kunics Réka az előkelő harmadik helyen végzett az erős felnőtt mezőnyben. A férfiaknál a legtovább a zemplénes Huszár Emil jutott, aki a 7. helyen zárta az évadnyitót.

Az EB válogató következő állmása március 17-én, Nagykanizsán lesz a Zsigmondy csarnokban, ahol csapat és páros kategóriában mérkőzhetnek meg a versenyzők. Az EB válogatókon minden versenyszámban 3-3 forduló áll rendelkezésre a játékosoknak a válogatott mez megszerzésére. Idén augusztus 13-16 közt a szlovákiai Királyhelmec ad otthont az V. kontinensviadalnak. A 2010-ben Marseilleben megrendezett Európa Bajnokságon a cserszegtomaji Mile Alexandra és a kanizsai férfi csapat Arany Bálint, Hartai Attila és Takács Endre az élen végzett, így ők címvédőként indultak neki a kvalifikációs tornának.


Eredmények

Férfi hármas (22)
4. Huszár Emil, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre - Nagykanizsa ZSE 7. Farkas Balázs, Kovács Patrick, Kunics Bence - Nagykanizsa ZSE 9. Börczi Vivien, Molnár Tamás, Orsós Tamás, Pati Milán, Pati Tamás - Szepetnek SE 13. Farsang András, Farsang Imre, Németh Balázs, Tóth Marcell - Cserszegtomaj SK 14. Horváth Attila, Magyarósi Marcell, Molnár Richárd, Szerafi Renátó - Cserszegtomaj SK 15. Baranyai Benett, Kunics Réka, Tüske Boglárka - Nagykanizsa ZSE

Férfi egyéni (46)
7. Huszár Emil - Nagykanizsa ZSE
16. Farkas Balázs - Nagykanizsa ZSE

Női hármas (7)
3. Mile Alexandra, Pál Dorina, Sillinger Zsanett, Széles Kitti - Cserszegtomaj SK

Női egyéni (19)
1. Mile Alexandra - Cserszegtomaj SK
3. Kunics Réka - Nagykanizsa ZSE
12. Széles Kitti Cserszegtomaj - SK
15. Pál Dorina - Cserszegtomaj SK
18. Tüske Boglárka - Nagykanizsa ZSE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!