Nagykanizsa

2012.02.01. 20:40

Inkább a helyit veszik

Újudvar - Kelet-Stájerországban járt nemrég az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület delegáció, ahol a helyi termékek népszerűsítését, illetve az együttműködés lehetőségeit figyelték, vizsgálták.

Sámel József

Január közepén az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület 3 fős delegációja Stájerországban járt, hogy 4 osztrák LEADER-szervezetet meglátogatva felmérje az együttműködési lehetőségeket. A látogatás központi témája a helyi termék és a turizmus volt. A küldöttség járt többek között egy csokoládé manufaktúrában, egy húsüzemben, s egy biofarmon is. Mint azt tapasztalták: a helyi termékek esetében a piacra jutást, s a marketinget kiemelten támogatják Ausztriában. A vendéglátók hangsúlyozták: nagy hangsúlyt fektetnek a fogyasztói tudatformálásra, hogy a vásárlók a helyi termékeket keressék. A fogyasztók felé ezért elsősorban azt kommunikálják, hogy a helyi termékek biztonságosak és egészségesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!