Nagykanizsa

2011.08.16. 05:28

Képek a gyermekszegénységről

A fél évszázados Kanizsa Fotóklub három tagja (dr. Simán László, Szakony Attila, Zágon László) alkotásai láthatók a kanizsai kórházban, az V. emeleti sebészet galériájában

Kelemen Valéria

. A Kanizsai Dorottya Kórház Erdős László galériájában augusztus végéig tekinthető meg a „Fókuszált problémánk – a gyermekszegénység” című tárlat, mely felkavaró, s mindenképpen elgondolkodtató fotókkal irányítja rá a figyelmet korunk megoldásra váró gondjára, a szegénységre.

A kiállításon látható fekete- fehér és színes képek egyértelműen érzékeltetik, hogy a Kanizsai Fotóklub rendkívüli szociális érzékenységgel megáldott tagjai már korábban is milyen nagyszerűen mutattak rá a szegény gyermekek szociális helyzetére, ami az 1990-es években egyre több országban vált saját jogán is társadalompolitikai kérdéssé. Mint a kiállítást rendező galériavezető tanár, Lengyák István kiemelte: hazánkban a 8 százalékos uniós rátánál jóval magasabb, 18 százalékos a gyermekszegénységi mutató.

-A gyermekkor abból a szempontból is kiszolgáltatott életszakasz, hogy ők nem tudják kivárni a feltételek javulását – magyarázta Lengyák István.-  Hiszen nekik a rendelkezésre álló körülmények között kellene egészségesen fejlődniük, s a koruknak megfelelő érzelmi, értelmi és szociális érettséget elérniük. A magyarországi adatok tükrében sajnos nyilvánvaló, hogy ez a gyermekek egy részénél csupán távoli célnak, szép álomnak tekinthető. A gyermekek „jövedelmi helyzete” ugyanis nem választható el az őket nevelő családokétól.

 

 Nyár 2011

 Balaton 2011

 További zalai programok itt!

 Fesztivál 2011 - Minden egy helyen

 További zenei hírek itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!