Nagykanizsa

2011.07.07. 16:31

Galambok fiatal triatlonos tehetségei

Martfűn tartották a triatlon „B” kategóriás országos diákolimpia döntőjét, melyen a galamboki és a kanizsai iskolások is remekeltek.

Benedek Bálint

Ezúttal a nem igazolt, vagyis az amatőr triatlonisták mérték össze tudásukat úszásban, kerékpározásban és futásban. A galamboki iskolában Sneff Ferenc testnevelő irányításával tavaly kezdődött el a triatlon sportág oktatása. A közel 15 fős társaság keményen edzett, így hamar remek eredményeket értek el duatlon, atlétika, úszás valamint mezei futás sportágakban. Ekkor vetődött fel először a gondolat, hogy a triatlon diákolimpián is kipróbálják tudásukat. A csapat a megyei döntőben is jól küzdött, így hat versenyző bejutott az országos döntőbe.


Az egyéni küzdelmek során a IV. korcsoportos Pelczer Dorina 5., Filák Tamara 6., Jakabfi Emese 7., Filák Tamás 7., Jakabfi Kata 8., illetve Jakabfi Viktória szintén 8. helyezést ért el. A Pelczer Dorina, Filák Tamara és Jakabfi Emese összeállítású lánycsapat pedig végül a második helyen zárt.

A kanizsai Batthyány-gimnázium tanulói szintén a „B” kategóriába neveztek. A IV. korcsoportos Molnár Flóra mellett az V. korcsoportban szereplő Trajer Márk a dobógó csúcsára állhatott fel, míg a VI.-ban induló Németh Renáta bronzérmes lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!