Nagykanizsa

2011.05.02. 02:28

Jézus Krisztus fájdalmából merítettek erőt

A családok éve alkalmából hagyományteremtő szándékkal a családok keresztútját imádkozták a minap Murakeresztúron és Fityeházon.

Horváth-Balogh Attila

A szép számban megjelent murakeresztúri és fityeházi hívek a falvak szélétől előbbi település templomáig járták a keresztutat, melyen az útszéli korpuszok jelképezték a krisztusi szenvedéstörténet tizennégy állomását. Kollátszegről Pogár Róbert plébános, Fityeházról pedig Molnár László diakónus vezetésével idősek és fiatalok méltóságteljesen énekelve, imádkozva haladtak végig a stációk mentén.


Az egyes stációk között mindig más és más család, illetve annak egy képviselője vitte a keresztfát, miközben a nagypénteki gondolatkörhöz kapcsolódó elmélkedést olvastak fel. Az elhangzott tanítás - rendkívül praktikus módon - napjaink családjainak próbált meg segítséget adni ahhoz, hogy azok a keresztre feszített Krisztus fájdalmából meríthessenek erőt.

A templomi szertartást Pogár atya mutatta be, s külön öröm volt a szervezők számára, hogy a passiót éneklő kórushoz az idei évben mindkét faluból csatlakoztak új tagok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!