Nagykanizsa

2011.05.30. 16:30

A barátjuk a természet

A borsfai Fekete István Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény egy sikeres TÁMOP-pályázat keretében rendezte meg a Barátunk a természet című, túrával egybekötött tanulmányi versenyt.

Kelemen Valéria


 A borsfai iskolában hagyomány a tavaszi és őszi túra, ám ez a májusi eltért az eddigiektől. Kijelölt útvonalon haladt a társaság, együtt mentek az iskola nem versenyző tanulói, majd ötpercenként indultak a csapatok: a házigazdák 4-4 alsós és felsős, valamint a sármelléki és a zalabéri suli 1-1 felsős csapattal. A verseny a természettel kapcsolatos biológiai, irodalmi, helyesírási, földrajzi és művészeti ismeretek komplex alkalmazására épült, s a Bors- fa–Valkonya túraútvonalon valósult meg. Az állomásokon különböző típusú feladatokat (totó, keresztrejtvény, állatfelismerés, képkirakó) kellett megoldani, majd finom ebéd várta a résztvevőket, akik a verseny után íjászkodhattak is. Az alsósoknál a Csíkos egerek nyertek (Hidasi Karina, Németh Anna, Révész Gergő, Sipos Réka, Somogyi Orsolya), a felsősöknél a Borsfai baglyok (Bedő József Marcell, Bóha Krisztina, Göncz Klaudia, Hopp Laura, Somodi Klaudia).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!