Nagykanizsa

2011.04.15. 13:53

Tüntetnek az iskola-összevonás ellen

A Nagykanizsán tervezett nagyarányú iskola összevonások elleni tüntetést szervez jövő kedden a Deák térre a Cserháti SZKI közalkalmazotti tanácsa. A leendő demonstrálók által kifogásolt döntésekről pénteken tartott sajtótájékoztatót Dénes Sándor alpolgármester.

Szalabán Attila

 
Komoly lépésre szánta el magát a Cserháti Sándor SZKI közalkalmazotti tanácsa: az intézmény és a Zsigmondy-Széchenyi SZKI tervezett összevonása, valamint a többi hasonló lépés elleni tiltakozásul április 19-én 16:30 órakor demonstrációt szervez a nagykanizsai Deák térre. A rendezvényre a pedagógusokat, a szülőket és azon polgárokat várják, akik nem értenek egyet a szervezők szerint a város oktatását és jövőjét súlyosan veszélyeztető intézkedések tervezetével. Hangsúlyozzák: a demonstráció pártoktól független, kizárólag Nagykanizsa oktatásügyéről szól.
 
Az összevonásokról szólt pénteken Dénes Sándor nagykanizsai alpolgármester sajtótájékoztatója is. Ezen a város nemrég elfogadott oktatásfejlesztési koncepciójával kapcsolatban újabb részletek láttak napvilágot: az általános iskoláknál a Zrínyit a Bolyaival, míg a Kőrösit a Péterffyvel vonják össze vezetői szinten, mindkét esetben az elsőként említett intézmény lesz a székhely, s azok eddigi vezetőit - Faller Zoltánt, illetve Kókainé Hámorszki Évát - kérték fel egy évre az igazgatói feladatok ellátására. Középiskoláknál a Zsigmondy-Széchenyit a Cserhátival egyesítenék, előbbi a székhely, s egy évig Bene Csaba lenne az igazgató, míg a Mezőt a Thúryval, Szermek Zoltán vezetése alatt – kivéve, ha mindkét esetben „főigazgatóságot” hoznak létre az összevont intézmények irányítására. A Batthyány Gimnáziumban pedig megszűnik az egészségügyi középiskolai profil, az ilyen irányú felnőttképzést a TISZK veszi át.

A döntések indokául elhangzott: a csökkenő gyereklétszámra reagál, s 20 millió forintot spórol mindezzel a város. Dénes Sándor hangsúlyozta: a leghumánusabb megoldást választották, határozatuk azt is jelenti, hogy senkit nem kell elbocsátani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!