Nagykanizsa

2011.03.28. 15:32

Szövetségben a határon túliakkal

A közelmúltban több határon túli magyarlakta településsel is együttműködési megállapodást írt alá a zalakomári önkormányzat.

Kelemen Valéria

A Kárpát-medencei közösség szövetségét igazi tartalommal akarják megtölteni a felek. Mint azt Varga Miklóstól, a dél-zalai község polgármesterétől megtudtuk: március közepén Berekfürdőre -Zalakomár egyik testvértelepülése - kaptak meghívást, ahol további négy határon túli magyarlakta településsel kötött megállapodást Zalakomár.

- Természetesen mi is csatlakoztunk a Kárpát-medencei közösséghez, így most már a romániai Csík Szentkirály, a szerbiai Lukácsfalva, a szlovákiai Krasznahorkaváralja, s az ukrajnak Tiszapéterfalva is azon települések sorát bővíti, melyekkel hosszútávon szeretnénk együttműködni - említette Varga Miklós polgármester, aki ama reményének is hangot adott, hogy a kulturális kapcsolatok ápolásán túl, valós gazdasági érdekszövetség jön létre a települések között.

- Éppen ezért szeretnénk az idén vendégül látni és bemutatni Zalakomárt a határon túli települések vezetőinek -mondta a polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!