Nagykanizsa

2010.11.24. 08:00

Megyei civil fórum Nagykanizsán

Egyre több információ jelenik meg a civil szektor teljes átalakításának terveiről. A fórum az igényeknek megfelelően érinti e területet, részletesebben kezelve a Nemzeti Civil Alapprogram működését.

Budavölgyi Kálmán

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságától származó információ szerint felülvizsgálták a civil szervezetek működését szabályozó joganyagot és a terveknek megfelelően jövő év elején kívánják benyújtani a Parlamentnek azt az új törvényt, amely újraszabályozza a civil szektor finanszírozását és a civil szervezeteknek adható kedvezmények körét és mértékét.

A megyei civil fórumnak december 2-án (csütörtökön) 15 óra 30 perckor a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár földszinti elő-adóterme ad otthont.

 


Nagy Sándor az NCA Nyugat-Dunántúli regionális kollégiuma elnöke köszöntőjét követően Szendrői Péter, az NCA Országos Tanácsának tagja az NCA jövőképét ismerteti.

Budavölgyi Kálmán az NCA Nyugat-Dunántúli Regionális Kollégiumának tagja beszámol a kollégium tevékenységéről.
Szeder-Kummer Mária a Zalai Falvakért Egyesület titkára „Hogyan tovább civil szektor Zala megyében?” címmel tart előadást.
Ezt követően kérdések, hozzászólások hangzanak el.

A rendezvényt a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület a Nemzeti Civil Alapprogram Demokrácia és Partnerség Fejlesztési Kollégiuma szakmai támogatásával, együttműködve a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesülettel, a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesülettel, valamint a United Way Kisalföld Alapítvánnyal szervezi.

A fórum előtt tartja kihelyezett ülését az NCA Nyugat-Dunántúli Regionális Kollégiuma. A napirendi pontok előtt az új miniszteri delegált, a Kollégium tagjának bemutatkozására kerül sor, majd a 2008/2009-es pályázatok lezárásáról, valamint a 2011. évi pályáztatás előkészítéséről döntenek.

 További részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!