Nagykanizsa

2010.10.25. 02:28

Nyugat felé nyitott utat az alapítvány

Együttműködési megállapodást írt alá a Ka-Rock Alapítvány és a mannheimi Musik Park - számolt be a sikerről minapi sajtótájékoztatóján a nagykanizsai civil szervezet nevében Macsek Sándor kuratóriumi tag.

Szalabán Attila

Mint elmondta, még tavaly hívták fel a Ka-Rock vezetőinek figyelmét magyar könnyűzenei szakemberek, közöttük Berkes András, a PANKKK programigazgatója a mannheimi Musikparkra, mint lehetséges partnerre a regionális tehetséggondozó központok létrehozását célzó programban. A Ka-Rock alapítvány képviselői, valamint nagykanizsai rockzenészek delegációja ezért kereste fel októberben a német szervezetet, mely profizmusával lenyűgözte őket. A Christian Sommer által irányított létesítményben 170 alkalmazott dolgozik, 40 cég alakította ki ott telephelyét - így az együttesek számára valóban komplex szolgáltatást tud nyújtani, a zenei ötletadástól a stúdiófelvételen keresztül a lemez kiadásáig.

Macsek Sándor jelezte: Christian Sommerrel sikeres tárgyalásokat folytattak, a német cég vezetője a kanizsai tehetségcserélő program részleteit megismerve együttműködési megállapodást is kötött a Ka-Rock Alapítvánnyal, valamint szakmai segítséget ígért a civil szervezet elképzeléseinek megvalósításához. Az így megnyílt lehetőségekkel mindenképpen élni szeretnének, mi több, Nagykanizsát is be kívánják vonni a kapcsolatba, hiszen a dél-zalai város is komoly mértékben profitálhat abból. Rámutatott: már sikeres együttműködésük eredményeként több zenekar bemutatkozási lehetőséget kapott a közelmúltban erdélyi fesztiválokon - most pedig arra kapnak majd esélyt, hogy nyugat felé nyissanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!