Nagykanizsa

2010.10.29. 06:52

A bakancsos turizmus atyjára emlékeztek

A nagykanizsai Dr. Mező Ferenc Gimnázium elől 47 fő indult útnak a dr. Cseke Ferenc tiszteletére szervezett emléktúra keretében.

Kelemen Valéria

A túrázók autóbusszal érkeztek Újudvarra, s a TV-toronytól gyalogosan folytatták útjukat a Csibiti-tóhoz, egy csodálatos szurdokvölgy peremén, a hegyi pajzsika egyetlen ismert lelőhelye mentén. A kirándulók ezután érkeztek az 1982-ben kiépített Eszperantó forrásokhoz, melyeket két híres magyar eszperantistáról, Kalocsay Kálmánról és Baghy Gyuláról neveztek el. Ott hallhatták, hogy az eredeti Árpád forrásnak keresztelt építményt az 1930-as években a cserkészek készítették, de karbantartás hiányában tönkrement. A terület rendbetétele, s a csurgó kiépítése egyébként dr. Cseke Ferenc nevéhez kötődik.


A félszáz fős, vidám csoport ezután az Örömhegyig menetelt, majd a Nagykanizsai Postás SE kulcsosházához érkezett. A túra után a fáradt társaságot a nagybakónaki kecskefarmon készült sajtok kóstolója várta, majd dr. Cseke Ferenc emléktáblájánál - melyet 2002-ben helyeztek el a ház falán, a bakancsos turizmus elterjesztőjére, a pedagógusra emlékezve - koszorút és mécsest helyeztek el a diákok. A túrát Kiss László, az MTSZ országos elnökségi tagja vezette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!