Nagykanizsa

2009.10.09. 02:28

Mamma Belláért

Nagykanizsa - Gyűjtést indított a piarista iskola annak érdekében, hogy Szűz Mária szobra díszítse az intézmény udvarát. Az akciót egy komoly önkéntes felajánlás alapozta meg.

zaol.hu

Vereb Zsolttól, a Piarista Általános Iskola, Gimnázium, Diákotthon és Óvoda igazgatójától elöljáróban elmondta, Pirrotti Szent Pompiliusz, a híressé vált hajdani piarista szerzetes születésének 300. évfordulóját ünnepli jövőre a rend. A szent életében fontos helyet foglalt el Szűz Mária, vagy ahogy ő hívta: Mamma Bella , a szépséges anyácska. A kerek évfordulót méltó módon megünnepelni adódott az ötlet: helyezzenek el az intézmény udvarán egy, a Szűzanyát ábrázoló köztéri szobrot. Ennek érdekében gyűjtést kezdeményeztek, amelyhez folyamatosan lehet csatlakozni mindaddig, míg el nem készül a szobrai életszagúságáról híressé vált Kliegl Sándor szegedi szobrászművész alkotása. Ez az elképzelések szerint szintén különleges és látványos lesz - olyan, ami az utcán közlekedő járókelők tekintetét is magára vonja majd.Az utcán közlekedő járókelők figyelmét is magára vonja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!