Nagykanizsa

2009.08.24. 02:27

Veled vagy nélküled?

Surd - Marton István, a kistérségi társu- lás elnöke felvetette, hogy a hatékonyabb lobbizás érdekében Surd- Liszó körjegyzőségéhez csatlakozzon Nemespátró és Belezna is. A felvetés nem aratott mindenütt osztatlan sikert

zaol.hu

A dél-zalai város első embere a minap a surdi falunapon a széles nyilvánosságot is beavatta javaslatába, mondván, a négy település összefogása sokkal hatékonyabb lobbizást tenne lehetővé. A javaslat szerint a körjegyzőség központja Surdon lenne.

- Persze, nyilván egy ilyen együttműködés a települések belügye - reagált felvetésünkre Marton István, aki, mint mondta, javaslatát a nagykanizsai kistérségi társulás elnökeként tette. - Ám mindenképp érdemes megfontolni, hogy mennyit lehet spórolni egy ilyen lépéssel.

Kanász János, Surd polgármestere becslései szerint évente és falvanként 3 millió forint megtakarítás érhető el.

Novák Csaba, a közigazgatási feladatokat korábban a kanizsai önkormányzattal közös háztartásban lebonyolító Liszó polgármestere azt mondta: amennyiben a várható kormányintézkedések az önkormányzati szféra karcsúsítására szorítják a településeket, muszáj lesz meglépni az együttműködést, még ha nem is akarja mindenki.

S valóban, az ötlet nem aratott osztatlan sikert mindenütt.

Bár Gilice Sándor, Nemespátró polgármestere visszafogottan jelezte, a képviselők még nem foglalkoztak a kérdéssel, azt is hozzátette, szerinte érdemes lenne megfontolni azt. Úgy látja: vita tárgya lehet, hol legyen a körjegyzőség központja - ebben Surdnak és Beleznának kellene kompromisszumra jutnia.

Hogy valóban így van-e, nem sikerült megtudnunk, ugyanis Jancsecz Lajos, Belezna polgármestere nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!