Nagykanizsa

2009.08.24. 02:26

Egészség jegyében

Letenye - A Letenyei Közéleti Egyesület színvonalas, s összesen több mint százötven érdeklődőt vonzó egészségnapot rendezett szombaton a Szapáry-kastély előkertjében.

Kelemen Valéria

Ráczné Lánczok Zsuzsanna egyesületi elnöktől hallottuk: a januári közgyűlésükön merült fel az ötlet, hogy olyan napot szervezzenek Letenyén, amikor a lakosság számára ingyenes egészségügyi szolgáltatásokat nyújtanak. S bár egy civil szervezet nem rendelkezik bőséges anyagi forrásokkal, az LKE mégis szépen gyarapodik. Pályázati forrásokat is felhasználva vásároltak egy partisátrat, berendezték sörpad-garnitúrákkal, vannak műanyag kerti bútoraik, terítőik és edénykészleteik, grillsütőjük és hűtőtáskáik, így egy olyan nagyszabású programot is remekül lebonyolíthatnak, mint a szombati egészségnap volt.

 - A letenyeiek megmozgatása volt a célunk, hiszen nehéz olyan programokat szervezni, amire kimozdulnak - vélekedett az LKE elnöke, örömmel konstatálva, hogy a reggeli vércukormérésnél már nagyon sokan voltak. - Olyan dolgokat próbáltunk megmutatni és elérhetővé tenni - mágnesterápia, arcvasalás, masszázs, biorezonanciás kezelés -, amihez vagy anyagi lehetőségeik miatt nem férnek hozzá, vagy mert nem tudnak róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!