Nagykanizsa

2009.03.24. 03:26

A képek is segítik a gyógyulást

Nagykanizsa (kv) - A Kanizsai Dorottya Kórház Erdős László galériájában március 26-áig látható Elisabeth Kirschbaum német fotóművész kiállítása, Patakok, folyók, tavak, tengerek címmel.

Kelemen Valéria

Az alkotó 1952. november 17-én született Münchengladbachban, s ma Erkelzenben, a német-holland határ közelében él, amikor éppenséggel nem Borsfán tartózkodik. Elisabeth Kirschbaum sokrétű művészeti, oktatói és pedagógusi tevékenységet folytat: a düsseldorfi egyetem család- és fejlődéspszichológia tanszékének docense. Mindig élénken érdeklődött a rajzolás, festés és a különféle művészeti technikák iránt, s régóta erőteljes vonzalom fűzi a fotózáshoz. Úgy véli: a fotó mindig egy adott pillanatot örökít meg, mindegyik más és más világmetszetet ábrázol, s a színek és fények játéka folytán ugyanazon dolog megjelenése is minden évszakban más.

De jelen van alkotásaiban maga a szerző is, aki felfedező útjai, a patakokkal, folyókkal, tavakkal és tengerekkel való ismerkedése közben hagyta magát megérinteni a természet ezen csodáitól. S talán a természetnek ugyanezt az érintését érzik a betegek is, amikor megtekintik a német művész fotóit, melyek csütörtökig láthatók a kórház galériájában. Az immár tizenegy éves galéria a kikapcsolódást segítő tárlataival járulhat hozzá a gondozottak gyógyulásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!