Nagykanizsa

2006.07.06. 02:27

Olvasótábor

Nagykanizsa (va) - A városhoz kötődő írók, költők, alkotások és irodalmi emlékhelyek megismerése adta a legtöbb feladatot a résztvevőknek a Halis-könyvtár nyári olvasótáborában.- A városhoz kötődő írók, költők, alkotások és irodalmi emlékhelyek megismerése adta a legtöbb feladatot a résztvevőknek a Halis-könyvtár nyári olvasótáborában.

Mórocz Zsolt

A könyvkötészettől az internetes újságírásigFotó Szakony Attila Nagykanizsa (va) - A városhoz kötődő írók, költők, alkotások és irodalmi emlékhelyek megismerése adta a legtöbb feladatot a résztvevőknek a Halis-könyvtár nyári olvasótáborában. - A városhoz kötődő írók, költők, alkotások és irodalmi emlékhelyek megismerése adta a legtöbb feladatot a résztvevőknek a Halis-könyvtár nyári olvasótáborában. Az elmúlt hét végén zárult, kéthetes júniusi együttlétet a szünidő alatt egyszer még ismétlik az intézményben, Kardos Ferenc igazgatóhelyettes és csapata augusztusban újra várja a gyerekeket. - Szándékaink szerint az olvasás minden formájához szeretnénk közelebb vinni a diákokat, nem arról van szó, hogy egyszerűen könyvet vagy újságot nyomunk a kezükbe erre a két hétre - mondta a program főszervezője. - Öt alaptevékenység köré szerveztük az elfoglaltságokat, melyek helyszínein a gyerekek forgószínpad-szerűen váltották egymást. Volt kiskönyvtáros-képzés (könyvkereső-versenyekkel a végén), önismereti foglalkozás, könyvkötészet (a tábori élményeket tartalmazó noteszt készített magának mindenki), gólyalábazás, valamint bővítettük az internetes ismereteket is. Ennek keretében a gyerekek készítettek egy online-újságot, melyben a tábori eseményekről számoltak be. A zalai irodalmi vonatkozások közül az idei táborban Csokonai Vitéz Mihállyal foglalkoztak a legtöbbet. Kirándultak iskolájába, a csurgói református gimnáziumba, illetve nemcsak megismerték kanizsai ihletettségű darabját, a Karnyónét (olvasva, rádiójátékként hallgatva és videóról nézve is), de két jelenetet a táborzárón elő is adtak belőle. A táborban hús-vér költők (többek közt Kanizsa József és Szoliva János) is vendégeskedtek, az emlékhelyek megismerésében pedig a Thury- múzeum munkatársai és Tarnóczky Attila segített. Nagykanizsa (va) - A városhoz kötődő írók, költők, alkotások és irodalmi emlékhelyek megismerése adta a legtöbb feladatot a résztvevőknek a Halis-könyvtár nyári olvasótáborában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!