Muraszemenye

2016.11.13. 11:35

Gyakorolták az árvíz elleni védekezést

Muraszemenye – Korábban még sosem végzett mentési feladatokat is végrehajtottak egy árvízvédelmi gyakorlat során szombaton a dél-zalai településen.

Gyuricza Ferenc

Muraszemenyén szinte teljesen életszerű körülményeket teremtett a gyakorlathoz a téliesre fordult időjárás, viharos erejű szél csapta a havas esőt a gyakorlaton részt vevők arcába. A feladatot ennek ellenére a terveknek megfelelően teljesítették.

Fotó: Gyuricza Ferenc

– Muraszemenyén már korábban megalakult a helyi önkéntes mentőcsapat, így ezúttal a települési köteles polgári védelmi szervezettel közös, a szaknyelv szerint úgynevezett összekovácsolási gyakorlatra került sor – magyarázta Stefanec Mária, a település polgármestere. – Azért árvízvédelmi gyakorlatot tartottunk, mert a községben a Mura közelsége miatt ez valós veszély, s az elmúlt évek során számos alkalommal éles helyzetben is helyt kellett állniuk a falubelieknek.

Stefanec Mária hozzátette: a Zala Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatásával végzett gyakorlat során négy feladatot hajtottak végre: ellennyomó medence építését – amire korábban még nem került sor a településen –, szivattyúállás telepítését, az önkormányzati védvonal fóliaborítással történő ellátását és befogadóhely kialakítását. A gyakorlatot a Zala Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke, Kemény József nyugállományú ezredes, és Cselényi József Attila százados, letenyei tűzoltó őrsparancsnok megfeleltre értékelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!