Misefa

2017.01.05. 17:55

A természet sokszínűsége érték

Misefa - A biológiai sokféleség védelmének világnapja alkalmából tavaly ötödször szervezett év végi túrát a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság.

Varga Andor

A Csiszár Viktor természetvédelmi őr vezette, szokás szerint ingyenes kirándulásra még az óévben, december 29-én került sor. A résztvevők a misefai körhalastótól indultak - tizenhat felnőtt, két gyerek, valamint két nemzeti parki kutya (a pumi Konkoly és a mudi Vargánya) vállalkozott a 16 kilométeres táv leküzdésére.

A túra résztvevői a Remetekertnél közös bográcsozással tették még emlékezetesebbé az együtt töltött napot
Fotó: Csiszár Viktor

Csiszár Viktor elmondta: az ENSZ biológiai sokféleség védelméről szóló egyezménye 2000-ben lépett életbe, hármas céllal: a biológiai sokféleség őrzése mellett szeretné előmozdítani a természeti erőforrások fenntartható használatát, valamint a genetikai erőforrások igénybevételéből származó előnyök méltányos és igazságos elosztását.

Ebben a szellemben a túra résztvevői út közben hallhattak arról, hogyan csökkenti töredékére egy terület biológiai sokféleségét az emberi beavatkozás. Láttak példákat, valaki a saját kertjében hogyan növelheti a biodiverzitást. És a kirándulás érintette a Remetekertet is, amely Natura 2000-es területként őrzi a természet sokszínűségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!