Miklósfa

2015.08.31. 15:44

Miklósfán is elkészült a műfüves focipálya

Nagykanizsa - A tanévnyitó keretében avatták fel tegnap a műfüves focipályát a Miklósfai Általános Iskolában. Mint elhangzott: a létesítmény több fontos célt szolgál.

Pásztor András

Mint arról korábban már beszámoltunk: a nyár során a miklósfai és a palini iskola területén is komoly munkálatok zajlottak, a két peremterületi iskola ugyanis műfüves focipályával gyarapodott.

A tegnapi avatáson Dénes Sándor polgármester elmondta: a pálya tökéletesen megfelel a mai kor követelményeinek, hiszen kerítés, világítás és egy 60 fős lelátó is épült a beruházás keretében. A létesítmény költségeit egyébiránt 70 százalékban a Magyar Labdarúgó Szövetség, 30 százalékban az önkormányzat finanszírozta. A polgármester a projekt zárásaként úgy fogalmazott: mindig azok a legjobb befektetések, melyek az ifjúságot szolgálják, márpedig egy modern focipálya kialakítása mindenképpen annak számít, ráadásul Kanizsán ez már nem az első, hanem a hatodik műfüves grund.

A rendezvényen részt vett Cseresnyés Péter parlamenti képviselő, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a műfüves pályát akár több generáció is használhatja.

Sokan még most is csóválják a fejüket a mindennapos testnevelés óra bevezetése miatt, mondván: hiányzik az infrastruktúra kezdte a képviselő, aki azonnal hozzátette: Miklósfán adottak a feltételek, hiszen a fedett tornaterem mellett már egy remek focipálya is rendelkezésre áll. Remélem, hogy ezt a létesítményt nem csak a diákok használják majd, hanem a városrészben élő felnőttek is, akik eztán focikupákat szervezhetnek vagy éppen baráti meccseket vívhatnak egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!