Magyarszerdahely

2016.01.06. 14:48

Mérleget vontak a dél-zalai túrázók

Magyarszerdahely – Huszonkét gyalogos-, öt kerékpáros túra és egy gasztronómiai rendezvény – ez a Dél-zalai Kékvirág Túracsapat tavalyi mérlege.

Horváth-Balogh Attila

Ezek közt volt olyan, amelyen csaknem 100 érdeklődő vett részt – ami még akkor is szép, kerek szám, ha figyelembe vesszük, hogy a csapat létszáma immár a 270-et is átlépte. – Mind közül legjobban a hagyományos Szent Iván éji túránk sikerült, ezt kísérte az előbb említett legnagyobb érdeklődés – hallottuk Lőrincz Sándor túravezetőtől.

Csoportkép a tavalyi Téli túráról, az Örömhegyen található Rockenbaur Pál emlékhelyen
Fotó: Dél-zalai Kékvirág Túracsapat

– Az említett programokat 33 túranap alatt teljesítettük, miközben gyalog tettünk meg 317 kilométert, illetve a Vasárnapi bringázás-sorozat keretében letekertünk 234 kilométert Dél-Zalában. A túracsapat által szervezett rendezvényeken közel 600 fő vett részt.Lőrincz Sándor azt is elárulta: az egyik bringatúra során kötöttek ismeretséget a Letenyéért Közéleti Egyesület elnökével, akivel jó barátságba kerültek. A túracsapat az őszi túrák alkalmával összesen 20 ezer forintot gyűjtött, amivel támogatta a letenyei civil szervezet céljait. Folytatták továbbá az Országos Kéktúra útvonalának bejárását, szervezett formában 20 tag 190 kilométert teljesített a „nagy kék kalandból”.

– A számos túra mellett sikerült befejeznünk a Várdomb-régió turistaút-hálózata kitáblázásának második ütemét is – folytatta Lőrincz Sándor. A munkálatok során 13 csomópontot sikerült kialakítani. 




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!