Lóerő

2011.12.16. 07:50

Zsebbe a zárolajozót

Az autósoknak a reggeli indulás előtt a legtöbb bosszúságot az éjjel befagyott zárak jelentik. Erre a hatásos megoldást a garázs jelentheti, de sokak autója az utcán parkol.

Benedek Bálint

Az egyik nagykanizsai autóalkatrész szaküzlet vezetője, Sztrehovszki Zsolt szerint sincs tartós megoldás, ám ha gyakori a probléma, érdemes jégoldós zárolajozót tartani.

- A gyártók még arra is odafigyeltek, hogy ez az apró flakon a zsebben könnyedén elférjen, sőt a kulcstartóra is fel lehessen akasztani - fogalmazott Sztrehovszki Zsolt. - Sokan rutintalanul benthagyják az autóban vagy épp elrejtik a kesztyűtartóban, ezzel maguknak okoznak problémát.


A könnyedén a zárba illeszthető jégoldóflakon az alkoholon kívül speciális szereket is tartalmaz, így hamar beszállhatunk a kocsinkba.

- A nagy havazások előtt érdemes átvizsgálni az ajtó gumitömítéseit is, hiszen karbantartás nélkül ezek is hamar elhasználódnak - tette hozzá az üzletvezető. - Gumiápolóval, szilikon sprayvel lefújva és gondosan áttörölve megúszhatjuk a szintén kellemetlen beázást. A beszivárgó víz ugyanis a központi zár esetében további károkat okozhat.

Sztrehovszki Zsolt azt tanácsolta az autósoknak, hogy biztonság kedvéért hűvös időben minden autómosás után lehetőség szerint hagyjuk száradni a kocsit. Sőt legjobb, ha nagy nyomású levegővel átfújjuk a problémás részeket.



Lóerő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!