Lóerő

2010.04.25. 08:05

Filléres Trabi és extra Golf

Közel 200 autós vonultatta fel különleges járgányait a Csónakázó-tó partján tartott országos tuning találkozón szombaton.A szikrázó napsütésben számos egyedi kialakítású és felszereltségű autócsodát láthatott a közönség.

Benedek Bálint

A fillérekért vásárolt Trabanttól kezdve a több millió forintból átalakított, felfelé nyíló ajtajú Volkswagen Golfig mindenki megtalálhatta kedvére valót.

Az autókba szerelt mélynyomó ládákból dübörgő - olykor dobhártya repesztő -zenére megremegtek a szélvédők, s hajlott a lemez.

A kanizsai szervezők nagy örömére nem csak a szomszédos megyékből, de még a határokon túlról, a szlovákiai Érsekújvárról is érkezett autós.

A legnagyobb feltűnést viszont a sárvári, Németh Tibor ír zöld gyöngyház fényezésű, 1992-es Volkswagen Corrado típusú járgánya kellette, mely számos króm elemmel feldíszítve számos európai szépségversenyen győzött már.

A parkolóban kialakított "dühöngőben" a bátrabbak szabadon kipróbálhatták az autók teljesítményét. Több, kevesebb sikerrel, a kanizsai Pölcz Ottónak az utóbbiból jutott: kék Skoda Rapidjával telibe talált egy fát. A fiatalember szerencsére nem sérült meg, ám az autó pórul járt.

A beválalós  sofőrök almalé-ivó versenyen, felni-kitartó viadalon próbálhatták ki erejüket és kitartásukat. Mindemellett persze értékelték a legszebb hifi, illetve csomagtér beépítést, fényezést, optikai tuningot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!