Letenye

2016.03.20. 09:33

A borok többsége aranyat, ezüstöt ért

Letenye – A Szőlő- és Gyümölcstermesztők Egyesülete szombat este, az általános iskola éttermében rendezte meg 38. borversenyének díjkiosztó ünnepségét.

Mirkó Imre

Somogyi András, az egyesület elnöke (egyben Letenye alpolgármestere) elmondta, a versenyre  166 mintát küldtek be a dél-zalai hegyhátak, a horvát és szlovén bortermelők. Simon Zoltán, a Zalai Borvidék Hegyközségi Tanács elnöke (a zsűri alelnöke) értékelésében hangsúlyozta, figyelemre méltó, hogy a beküldött minták háromnegyede arany és ezüst minősítést kapott. Farkas Szilárd polgármester úgy fogalmazott, a város érdeke a borversenyek támogatása, hiszen az egyre jobb helyi borok Letenye jó hírnevét is öregbítik. Az eseményen 34 aranyminősítés oklevelet és érmet adtak át. A város bora kitüntető címet pedig a két éve elhunyt édesapja örökségét a letenyei Öreg-hegyi szőlőben folytató fiatal termelő, Somogyi Tibor kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!