Letenye

2015.04.10. 14:06

Letenye győzött a járási katasztrófavédelmi versenyen

Letenye - Április 10-én járási szintű ifjúsági katasztrófavédelmi versenyt rendeztek Letenyén.

Mirkó Imre

Április 10-én járási szintű ifjúsági katasztrófavédelmi versenyt rendeztek Letenyén.

A fotón szerepelnek balról-jobbra: Hóbor Ákos (Letenye) Egri Gyula megyei kataszrófavédelmi parancsnok, Csonka Bíborka (Letenye), Csordás Istvánné felkészítő tanár (Letenye), Néber Florina (Letenye), Horváth Ármin (Letenye), Bedő Tamás a Letenyei ÖTE parancsnoka, Kovács Gergő (Letenye), Cselényi József Attila a letenyei katasztrófavédelmi őrs parancsnoka. Fotó: Mirkó Imre

Cselényi József Attila százados a helyi katasztrófavédelmi őrs parancsnoka a sportpályán tartott program során elmondta, a megmérettetésre Letenyéről, Bázakerettyéről, Becsehelyről és Muraszemenyéről érkeztek általános iskolai csapatok.

Cselényi József Attila az egyik állomásnál a becsehelyi csapat tagjait kérdezi. Fotó: Mirkó Imre

A diákok az elméleti teszt megírása után, elsősegélynyújtási, árvízvédelmi, lakosságvédelmi ismeretekből adtak számot tudásukról.  A verseny során tűzoltó felszereléseket is fel kellett ismerniük, veszélyes anyagokat azonosítottak, szelektív hulladékokat osztályoztak, de a térképismeret sem hiányzott a repertoárból.

Bedőcs Attila tűzoltónál a letenyei csapat adott számot felkészültségéről. Fotó: Mirkó Imre

A vetélkedés során a nagykanizsai hivatásos lánglovagok tálcatűzoltási gyakorlatot mutattak be. A több órás viadal végén kiderült: első lett a letenyei, második a becsehelyi, harmadik a muraszemenyei, negyedik a bázakerettyei csapat lett. A díjakat Egri Gyula tűzoltó ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője adta át. A megyei versenyen - amely április 21-én a zalaegerszegi Dísz téren lesz - a Csordás Istvánné tanárnő által felkészített letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola gárdája képviseli a járást.

Egri Gyula, a megyei katasztrófavédelem vezetője értékeli a versenyt. Fotó: Mirkó Imre

A helyszínen a megyei katasztrófavédelmi parancsnoktól azt is megtudtuk, hogy az egykori letenyei vásártér helyén hamarosan megkezdődik egy katasztrófavédelmi őrs építése, ahol az év végéig vonuló tűzoltók kerülnek vezénylésre. A hivatásosok várhatóan egy Mercedes típusú terepes, bivalyerős tűzoltókocsival indulnak a bevetésekre.

Csordás Istvánné, aki több évtizede készíti fel a letenyei csapatot ajándékot vesz át Egri Gyulától. Fotó: Mirkó Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!