Letenye

2013.04.23. 12:29

Népművészek a Fáma Házánál

Letenye - Nemrég a Zala Megyei Népművészeti Egyesület 14 tagú delegációja látogatott el Letenyére, a Fáma Házához - tájékoztatta a Zalai Hírlapot Ráczné Lánczok Zsuzsa, a Fáma Házát működtető Letenyéért Közéleti Egyesület (LKE) elnöke.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt elmondta, a népművészeti egyesület tagjai az LKE gébárti látogatását viszonozták - a két egyesület együttműködési szándékkal ismerkedett egymás tevékenységével, munkájával. Az LKE aktivistái a kastélypark 2010-ben az Év Fájának, 2011-ben az Európai Év Fájának választott öreg platánja alatt találkoztak a népművészekkel, majd közösen felkeresték az Öreg-hegyi boronapincét, ahol Molnár Ferenc elnök a Szőlő- és Gyümölcstermesztők Egyesülete munkájába nyújtott betekintést. A szakemberek a Fáma Háza kiállításait nagy érdeklődéssel tekintették meg, és elismeréssel szóltak az LKE közösségének értékteremtő munkájáról, és biztosították a tagságot partnerségükről. A közösen elköltött ebéd után a helyi Májer Józsefné kézimunkáit bemutató kiállítás nyílt, majd a Zala Megyei Népművészeti Egyesület elnöke, Skrabut Éva és Prokné Tirner Gyöngyi szakmai vezető a néhai Keszei Sándorné pedagógus, a népművészet mestere munkásságához kapcsolódó dokumentumokat adott át Ráczné Lánczok Zsuzsának, hogy azok méltó helyre kerüljenek a Fáma Házában kialakított Keszei Sándorné emlékszobában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!