Lenti

2009.08.28. 02:29

Uniós támogatással újítják fel az egészségházat

Rédics (gyf) - Október végére fejeződik be a határ menti településen az egészségház felújítása. A javarészt pályázaton elnyert támogatással zajló program közel harmincmillió forintba kerül.

Mórocz Zsolt

Mindezt Stokker Sándor polgármester mondta el lapunknak, aki azt is hozzátette: a fenti összegből 23,6 millió forintot biztosít a programhoz a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács.

- Ketté kell bontani a munkálatokat, a háziorvosi rendelő, valamint a védőnői szolgálat helyiségeinek felújításához európai uniós forrásból 90 százalék támogatást kaptunk - sorolta Stokker Sándor. - Az épületben azonban szolgálati lakás is van, aminek felújítására nem pályázhattunk. A teljes költségből így 26,3 millió forint jut egészségházra, míg a fennmaradó rész közel kétmillió forintba kerül, ezt teljes egészében saját erőből biztosítjuk.

A polgármester hozzátette, a felújításkor lecserélik a tetőt, új nyílászárókat építenek be, szigetelik az épületet, homlokzati vakolásra és akadálymentesítésre is sor kerül.

- A program építészeti részének befejezése után berendezési tárgyak beszerzésére is sor kerül - sorolta tovább Stokker Sándor. - Az épületbe új bútorzat kerül, valamint több fontos, de eddig hiányzó orvosi műszer vásárlását szintén magába foglalja a jövő év januárjában záruló program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!