Lenti

2009.05.11. 02:27

Háromfordulós helytörténet

Lenti (gyf) - Véget ért a Városi Könyvtár által meghirdetett honismereti vetélkedő. Az általános és középiskolás diákok számára meghirdetett háromfordulós sorozaton 54 tanuló vett részt.

Gyuricza Ferenc

A várossá nyilvánítás harmincéves rendezvénysorozatához kapcsolódó vetélkedőn a benevezett diákoknak a településhez kapcsolódó ismereteikről kellett számot adniuk. Az első két fordulót levelezős rendszerben bonyolították le, ennek során a város díszpolgára, Tantalics Béla helytörténész által írt kiadványokban találhattak választ a versenyzők a kérdésekre, míg a harmadik forduló inkább gyakorlati jellegű volt, többek közt a helyi plébánia anyakönyvében, illetve az egykor a művelődési központ keretében működő Angela Davis Ifjúsági Klub vendégkönyvében kellett kutakodniuk.

A versenysorozat két korcsoportban zajlott, az általános iskola 7-8. évfolyamos tanulói közül a megosztott első helyet Farkas Renáta és Nyirádi Veronika (mindketten az Arany János Általános Iskola tanulói), illetve Szabó Barbara (Vörösmarty Mihály Általános Iskola) szerezték meg, a második helyen Andrasek Júlia és Deák Fanni (mindkettő Arany) végzett, a harmadik pedig Boczkó Klaudia (Vörösmarty) lett. A középiskolások versenyében ezúttal a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola tizedik évfolyamos tanulója, Varga Barbara bizonyult a legjobbnak, a második helyet Pordán Viktória, míg a harmadikat minimális különbséggel Szabó Szilvia (utóbbi kettő a Lámfalussy Sándor Szakközép- és Szakiskola tanulója) szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!