Lenti

2016.12.05. 14:03

Cserkészek hagyományos adventi kézműves foglalkozása

Lenti – Asztaldíszek, koszorúk és különféle karácsonyi dísztárgyak készültek a cserkészek hagyományos adventi kézműves foglalkozásán.

Korosa Titanilla

A településen működő 362. számú Szent Mihály cserkészcsapat évről évre megszervezi az adventi kézműves játszóházat a karácsonyra való ráhangolódás jegyében.

Advent második vasárnapján a Hagyományok Házában gyűltek össze.

Kalmár Imre és Balogh Janka a kézműves délutánon

– A karácsonyhoz kapcsolódóan az ünnephez illő zeneszó mellett asztaldíszeket, adventi koszorúkat készítünk, illetve ötvözzük a kettőt. Emellett terveztünk gyertyaöntést és üvegfestést is az estig tartó programra, melyen a csapat tagjai vesznek részt szabadidejüktől függően, hiszen hétvégén nehéz mindenkit megmozgatni – tájékoztatta lapunkat Kalmár Imre parancsnok, aki azt is elmondta: a Szent Mihály cserkészcsapat jelenleg mintegy 25 főt számlál, közülük 20-an számítanak aktív tagnak.

Kalmár Imre továbbá hozzátette: a játszóház mellett idén is megtartják szintén hagyományos előszilveszteri összejövetelüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!