Lenti

2015.05.22. 14:39

Kiemelkedő sportélet: kerékpározhatnak is a testnevelés keretében

Lenti - Országos sportversenyeken elért helyezésekkel és több megyei elsőséggel is büszkélkedhetnek a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola tanulói.

Korosa Titanilla

Az iskolában mozgalmas sportélet zajlik, kispályás labdarúgás fiúknak, lányoknak egyaránt szerepel a házi sportversenyek között, emellett röplabda, asztalitenisz és a kosárlabda közül is választhatnak a gönczisek. Szinte valamennyi osztály csapata elindul itt, legalább 150 gyereket érint a 205 tanuló közül.

A versenysportba is bekapcsolódnak a diákok, 2003 óta mindig eljutnak az országos diákolimpiai döntőkbe, ami igen jó eredmény, hiszen a Gönczi az egyik legkisebb létszámú középiskola a megyében. Külső egyesületekben is sportolnak diákok, akik iskolai színekben is indulnak például kerékpár, sakk, teke, úszás vagy az íjászversenyeken. De olyan sportokban is megmérettetnek, ahol nincs külső támogató egyesület. Ilyen a duatlon, amiben tavaly hárman is bejutottak az országos döntőbe.

– A sportjátékok közül nálunk a röplabda kiemelt, a megye középiskolás röplabda életében meghatározók vagyunk, a keszthelyi Vajda-gimnázium együttese a legnagyobb riválisunk – mondta Bosnyák Róbert testnevelő.

– A másik kiemelkedő sportág a labdarúgás, a kispályás fociban a fiúk csapata nemrég hatodik helyet szerzett az országos diákolimpia döntőjében. Nagy Bence pedig gólkirály lett. Atlétikában a dobószámokban vannak kiemelkedő teljesítmények, egyik diákunk idén gerelyhajításban jutott be az országos döntőbe.

Az országos diákolimpián hatodik helyen végzett csapat. Hátsó sor, balról: Kelemen Dominik, Horváth Máté, Simon Kristóf, Tüske Bálint, Maturicz Máté; első sor: Nagy Róbert, Szücs Balázs, Nagy Bence, Deák Gergő, Orbán Krisztián. Fotó:  Bosnyák Róbert

Az elmúlt években ezek mellett sakk, teke, úszás, tájfutás sportágakban is szereztek a diákok megyei első helyezéseket.  A Coca Cola Kupa versenyen az iskola nem igazolt sportolói indulnak, idén 4, az elmúlt évben pedig 5 csapattal szerepeltek ebben a kiírásban és országos döntőbe is jutottak.

– Pályázat segítségével sikerült nagy értékű kondigépeket, futópadokat, szobabiciklit beszerezni, illetve 10 sátrat, 40 hálózsákot és 12 kerékpárt is. Már többször sátoroztunk és kerékpártúrákat is szerveztünk, valamint a mindennapos testnevelés foglalkozásai közé is bekerült a biciklizés. Sítábort is szervezünk, ami önköltséges, de így is 10-15 diák jelentkezik minden évben. Az ausztriai sípályákon tett látogatás örök élmény, vannak akik rendszeres síelőkké is válnak, tette hozzá Bosnyák Róbert, majd arról is beszélt, minden évben vannak diákok, akik a továbbtanulás miatt testnevelésből érettségiznek és ezen a vonalon tanulnak tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!