Lenti

2015.03.30. 13:45

Tíz éves a Napsugár Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat

Lenti – Tíz éves fennállását ünnepli idén a Napsugár Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat.

Korosa Titanilla

 

Bujdosóné Bagó Judit (áll), (ülnek balról jobbra) dr. Egyed Péter, a Zala Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának vezetője, Horváth László polgármester, Fábry Zoltán pszichológus, Heller Józsefné a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság zalai kirendeltségének munkatársa Fotó: A szerző

Ez alkalomból tartottak szakmaközi megbeszélést. Bujdosóné Bagó Judit, a szolgálat vezetője ennek kapcsán elmondta, a lenti kistérség 51 településén 13 családsegítővel  végzik feladataikat. Munkájuk során sok problémával néznek szembe, de sok segítséget is kapnak a szociális és a gyermekjóléti jelzőrendszer tagjaitól, más intézményektől, önkormányzatoktól. Előfordul az is, hogy a kliensek maguk jelzik,  segítségre szorulnak.  Az intézmény vezetője arról is beszélt, az elmúlt 5-10 évben tapasztaltakhoz képest a családsegítők több nehézségekkel  küzdő családhoz jutnak el és sikerül feltárniuk a problémáikat. A tegnapi központi rendezvényen több előadás is elhangzott, például a gyermekvédelemről. A programok jövő héten is folytatódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!