Lenti

2014.09.11. 13:40

Indul a korszerűsítés Lentiben

Lenti - Több ellátási (alap, nappali, bentlakásos) forma egymásra épülésével látja el feladatát a Kolping Gondozási Központ.

Korosa Titanilla

Gáspár Lívia települési képviselő, az integrált szervezeti formában működő gondozási intézmény Lenti és kistérsége vezetője beszélt annak működéséről, tevékenységéről.

- Tartós bentlakásos elhelyezést és ellátást nyújtunk Lentiben 36 férőhellyel, működik az Idősek Klubja, a házi segítségnyújtás, a szociális étkeztetés és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás - mondta. - A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretén belül meghirdetett Önkormányzati, állami, egyházi, nonprofit fenntartású bentlakásos intézmények korszerűsítése című kiíráson 150 millió forintot meghaladó támogatást nyertünk, a megvalósítási időszak már ebben a hónapban indul.

Gáspár Lívia: segítséget nyújtani minél több lenti lakosnak (Fotó: Kósa Róbert)

A beruházás során kialakítanának egy új épületszárnyat 233 négyzetméter alapterületen, mely 10 fő részére biztosít majd a jövőben ellátást. Ezen kívül a jelenleg is meglévő épület 1010 négyzetméter alapterület korszerűsítése is megtörténik. A későbbi tervek között szerepel majd a demens ellátottak helyzetének megoldása is.

- A városunkban jelentkező szociális feladatok kezelése komoly feladat az általam vezetett egészségügyi és szociális bizottság számára. Sok a magányos idős ember, életvezetési gondokkal küzdő család. Az elmúlt 4 évben mintegy 360 millió forint segélyt illetve támogatást nyújtottunk több mint hatezer kedvezményezettnek. Helyi rendeletünket az önkormányzatunk úgy alakítja, hogy minél több lenti lakosnak nyújthassunk segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!