Lenti

2013.06.13. 13:43

Növekszik a betegforgalom Lentiben

Lenti - Öt év alatt több, mint másfélszeresére növekedett a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet betegforgalma - többek között ez derült ki abból a beszámolóból, amit a városi önkormányzat legutóbbi ülésére készített az egészségügyi intézmény gazdasági vezetője.

Gyuricza Ferenc

Míg 2007-ben 63.956 esetet regisztráltak, addig 2012-ben már 97.601 orvos-beteg találkozót jegyeztek fel. A legnagyobb mértékű emelkedés 2011-ben történt, a megelőző évhez képest több, mint 27 ezer esettel nőtt a betegforgalom.

A beszámolót készítő Válicsné Völgyi Judit szerint a betegforgalom javulását elsősorban az okozza, hogy az ellátási területükön kívüli betegek is megjelentek, főleg az ultrahangos vizsgálatok miatt. A szakmai és személyi feltételek ugyanis lehetőséget biztosítanak erre, s a más intézményekben kialakult hosszú várakozási idő miatt a betegek szívesen veszik igénybe a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet szolgáltatásait. A gazdasági vezető utalt arra is, hogy mindez az intézmény gazdálkodására is kedvező hatást gyakorolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!