Lenti

2011.08.02. 18:05

Újdonság Lentiben: városnéző tricikli rója az utakat

Városnéző kerékpárt adományozott Lentinek a svédországi Höganas önkormányzata. A két fő szállítására alkalmas triciklit Horváth László polgármester vette át kollégájától, illetve a jármű gyártójától.

Gyuricza Ferenc

Mint arról lapunkban korábban már írtunk, a skandináv ország délnyugati részén, közvetlenül a tengerpart mellett fekvő Höganas önkormányzata nevében a magyar származású Peter Kovács polgármester kereste a kapcsolatot a zalai kisváros képviselő- testületével. A partneri viszony még alakulóban van, ám a svéd település jó szándéka jeleként újabb ajándékkal lepte meg Lentit. Egy olyan két személy szállítására alkalmas kerékpárt hoztak, amelyet Höganas-ban gyártanak. A jármű gyártója, a Peter Kovács társaságában Zalába látogató Pierre Lafoot elmondta: szeretnének Magyarországra telepíteni egy kisebb gyártóüzemet, hiszen úgy gondolják, az olyan kiváló idegenforgalmi lehetőségekkel bíró országban, mint amilyen hazánk, lenne kereslet a járműre.


– Nagyon örülünk minden befektetési szándéknak, valamint munkahelyteremtő kezdeményezésnek – tette hozzá Horváth László.– Az ajándékot köszönjük, igyekszünk azt valóban a város érdekében hasznosítani, ezért a gyógyfürdő területén helyezzük el, hogy az ott pihenő vendégek is használhassák. Azt is megfontolandónak tartom, hogy igény esetén többet vásároljunk belőle, ám ehhez a képviselő- testület hozzájárulása is szükséges.





Kapcsolódó cikkünk: 
Svéd vas magyar Kováccsal



Turizmus dosszié

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!