Lenti

2010.12.03. 03:28

Az aranyos csapat volt a legjobb

Tíz kategóriában hirdetett tanulmányi versenyt általános iskolások számára a Gönczi gimnázium és szakközépiskola Lentiben. A felhívásra a lenti-letenyei térség 8 intézményének közel 200 tanulója jelentkezett.

Gyuricza Ferenc

A legjobban ezúttal a helybéli Arany János Általános Iskola diákjai teljesítettek, az összesített csapatversenyt 24 ponttal nyerték, második a 18 pontos letenyei Andrássy Gyula, míg harmadik 8 ponttal a csesztregi Kerkai Jenő Általános Iskola lett. A 4. helyre öt ponttal a rédicsi Móra Ferenc Általános Iskola került, megelőzve a négypontos lenti Vörösmartyt. A győztes intézmény fölénye elsősorban annak köszönhető, hogy négy kategóriában is első helyezést értek el tanulói.

Az egyéni versenyek győztesei: Simonka Noémi (Letenye, helyesírás), Fekete Zsófia (Arany, meseírás), Budai Rebeka (Arany, biológia), Venczel István (Csesztreg, történelem), Végh Tamara (Rédics, matematika), Melke Dániel (Letenye, kémia), Bedi Bence (Letenye, földrajz), Joós Nikolett (Arany, informatika). Az angol nyelvi csapatversenyt szintén az Arany János Általános Iskola, a németet pedig Csesztreg nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!