Lenti

2010.11.25. 18:24

A pénzhiány nem lehet indok?

Bővíteni kell a temetői urnafalat, ki kell cserélni a Kossuth út egy szakaszán az ivóvízvezetéket, illetve játszóterekre is szükség lenne - hangzott el többek közt a szerdai lenti közmeghallgatáson.

Gyuricza Ferenc

A lakossági javaslatok többségével -  így az említettekkel is  - egyetértett Horváth László polgármester, ám néhány esetben, például a külterületi utak folyamatos karbantartására vonatkozó kérésnél a pénzhiányra hivatkozott. Erre válaszul az évtizedeken át a közigazgatásban dolgozó Lóránth József úgy fogalmazott: „Egy vezetőnek soha nem szabad kimondani, hogy egy feladat azért marad el, mert nincs rá pénz, keresni kell a lehetőséget.”
Többen a város szégyenfoltjaira  - a vár gondozatlan környéke, a vasútállomás romos pontjai, a volt tejüzem elhanyagoltsága -  hívták fel a képviselők figyelmét, ezek azonban magánterületek, így az önkormányzat csak közvetíteni tud. Az összejövetelen Óbíró Iván felszólalásában az egyenlő elbírálást, az azonos vétségért azonos büntetést elvének betartását kérte a rendőrségtől.

Ezek is érdekelhetik