Lenti

2009.04.10. 02:29

Szimbolikus ajándékok: sörnyitó, seprű és rózsa

Nova (gyf) - Fergeteges hangulatban telt az idei férfinap a községben, köszönhetően a helyi hölgyek produkciójának, illetve azoknak a próbatételeknek is, amelyek során az erősebb nem képviselőinek rátermettségüket kellett bizonyítaniuk.

Gyuricza Ferenc

- Az idei évben is a hagyományokat tartottuk szem előtt, s ennek jegyében előbb egy műsorral leptük meg a Nován élő vagy itt dolgozó, esetleg a településhez más módon szoros szálakkal kötődő férfiakat - mondta Lendvai Jenőné polgármester. -A szervezésből mintegy félszázan vették ki részüket. A műsort egy vetélkedő követte, itt egyrészt kifejezetten férfias, azaz testhezálló feladatok elé állítottuk az ünnepelteket, másrészt viszont olyan nőies feladatokat kellett megoldaniuk, amely során azt is megmutathattuk nekik, hogy az asszonyok sorsa milyen. A fiúk testi adottságaikkal is igyekeztek elkápráztatni a nézőket
Fotó: Gyuricza Ferenc

A polgármester által említett versenyen kilenc hatfős csapat vett részt. Voltak szellemi és ügyességi feladatok, a legnagyobb érdeklődés azonban a testépítés iránt mutatkozott, ahol a novai fiúk testi adottságaikkal kápráztatták el a szépszámú érdeklődőt.

A férfinaphoz kölcsönös ajándékozás is dukált: a jelen lévő férfiak mindegyike -a versenyzők és a nézők is - egy-egy díszes sörbontót kapott a hölgyektől, míg az adoniszok viszonzásul egy-egy seprűvel és rózsával lepték meg a magukért ezúttal valóban kitevő novai lányokat és asszonyokat.

Ezek is érdekelhetik