Laza

2007.10.09. 09:28

Süti kontra sport

Nagylengyel – Fogyókúraversenyünk egyik győztese, Nemes Róbert teljes átalakuláson ment át az elmúlt hónapokban: az életmódváltásnak köszönhetően ugyanis nemcsak fölös kilóitól, de negatív gondolataitól is sikerült megszabadulnia.

Varga Lívia

A verseny végére huszonöt kilogrammal mutatott kevesebbet a mérleg, s Nemes Róbert azóta sem hízott vissza egyetlen dekát sem.

– Életem során a túlsúlyos időszakok mindig valamiféle lelki problémához kötődtek, így annak érdekében, hogy az elért eredmény tartós legyen, meg kellett tanulnom pozitívan gondolkodni. S mivel ez – úgy érzem – sikerült, remélem, hogy ezzel lezárult életem kövér korszaka is – mondja a nagylengyeli férfi. 

S hogy miben rejlik sikere? 
– A köretet s a kenyeret sok-sok zöldséggel, gyümölccsel és levessel pótoltam, emellett pedig rengeteget futottam, kerékpároztam. Mivel meglehetősen édesszájú vagyok, nem vontam meg magamtól semmit, így ritkán egy-egy sütemény vagy pékáru is belefért, ami egyáltalán nem okozott lelkiismeret-furdalást, hisz tudtam: a következő naptól megint kevésbé energiadús ételeket fogyasztok majd. Bár környezetében sokszor meglehetősen furcsán néztek rá, Róbert életében mindig is fontos szerepet töltött be a sport.

– Huszonéves koromban éreztem rá a futás ízére. Azóta kisebb-nagyobb kihagyások voltak ugyan, hosszabb időre azonban soha nem szakadtam el e sportágtól, amit az is bizonyít, hogy több mint százkilósan is képes voltam lefutni a maratoni távot. Nemesék egyébként új otthonukat is a családfő sportszeretetének köszönhetik, Róbert ugyanis kerékpározás közben lelt rá arra a telekre, ahol a közeljövőben építkezni fognak.

– Bár most is sokat mozgok, sajnos a sport jelenleg mégsem kap túl nagy szerepet az életemben, a költözés ugyanis minden energiámat igénybe veszi. Megfogadtam azonban, ha mindenen túlvagyok, zárásként újra lefutom a maratoni távot. 

Bár Róbert a verseny győztesének járó vásárlási utalványon teljesen felújította ruhatárát, azért távlati tervei közt régi öltözékeinek átalakítása is szerepel, hiszen biztos abban, hogy azokra ilyen formában soha többé nem lesz szüksége.  
 

Ezek is érdekelhetik