Kultúra

2017.11.21. 13:30

A fekete bárány – Szakter Judit kiállítása a Mimosa Lounge-ban

Hétfőn este nyílt meg a megyeszékhelyi Mimosa Lounge-ban a lakhegyi Szakter Judit festményeiből rendezett kiállítás, melyet Böjte Sándor Zsolt ajánlott az érdeklődők figyelmébe.

Győrffy István

Böjte Sándor Zsolt megnyitja Szakter Judit kiállítását Fotó: A szerző

„A fekete bárány” című válogatásban a festő legújabb képei láthatók. Egy évvel ezelőtt, októberben volt ugyan ezen a helyen kiállítása az amatőr festőnek, s az akkori munkáin a mindennapok be nem vallott érzései jelentek meg, arcok és érzelmek kevésbé visszafogott formában. Mi változott azóta kérdeztük Szakter Juditot.

Böjte Sándor Zsolt megnyitja Szakter Judit kiállítását Fotó: A szerző

- Most tizennyolc kép került a falakra, ezek mind a tavalyi kiállítást követően készültek, s már a közösségi portálon láthatták az emberek. Az egykori hobbi, a rajzolás és festés szenvedéllyé, mindennapi tevékenységgé vált, sőt mentorral is gazdagodtam Németh Miklós grafikusművész személyében. Stílusom is változott, változik, a lélek és a harc sajátos vívódása, gondolatvilága láthatók a mostani képeimen expresszív jegyekkel. Az ember és a természet összhangjának megmutatása fontos számomra. A képek zömében tabumentesen fellelhető vagyok jómagam is. Karakteres, lényegre törő az általam megjelenített színvilág, jellemzőbb lett a figuratív, vagy a finoman kidolgozott emberábrázolás, annak jelzése, hogy soha sem vagyunk egyedül a bennünk körülvevő világban. Elmondhatom azt is, hogy az eltelt időszak alatt rengeteg országból kaptam, s kapok levelet, sok festővel tartom a kapcsolatot. Felkéréseket is kapok, viszont a jelen civil világa továbbra is a „hobbi szintet” engedi meg számomra. Hogy mit hoz a jövő? Ez még majd eldől, de az biztos hogy a festés már az életem része marad. Újabb ingerek érnek, melyek újabb gondolatokat szülnek, s ezek hamarosan vászonra is kerülnek – mondta Judit, s fenti gondolatait részletesen megosztotta a közönségével is, a képeit bemutató tárlatvezetésen.

A kiállítás címadó képe a Fekete bárány című festmény Fotó: A szerző

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában