Kultúra

2017.04.04. 18:00

Zalaiak élesztették fel a szakestet

Szakestet rendezett tegnapelőtt a Bölcsészettudományi kara Szombathelyen. A rendezvényt évek óta tartó szünet után élesztették újjá, a szervezésben több Zala megyei hallgató is részt vett.

Rákos Bianka

- Most, hogy az ELTE átvette az intézményt, szerettük volna felpezsdíteni az egyetemi életet. Nemrég új Hallgatói Önkormányzat alakult, ami azt tűzte ki célul, hogy a diákélet jobb és minőségi legyen. Előzetesen megkérdeztük a hallgatókat is a szakestről, akik közül sokan támogatták az ötletet, sőt 5-6 ember még a szervezésben is kivette a részét - mesélte Szecsődi Tímea, a BTK szombathelyi ügyekért felelős alelnöke.

Az estét dr. Katona Attila a Történelemtudományi Intézeti tanszék vezetője nyitotta meg. A programon tizenegy 4-5 fős csapat mérhette össze tudását különböző játékos feladatokban. A nyertesek nem maradtak üres kézzel, hiszen számtalan értékes ajándékot vehettek át az este folyamán.

- A nyereményekhez íróktól, szombathelyi tanszékektől kértünk felajánlásokat könyv formájában, de az egyik legnagyobb magyar könyvesbolthálózat, 10 darab kedvezményre jogosító kuponnal is támogatott minket - mondta a nagykanizsai Gelsei Zsófia, a szakest egyik főszervezője, majd hozzá tette, a budapesti tanszéktől is kaptak ajándékokat, valamint az egyik hallgató, Szabó Christopher tortát ajánlott fel a nyertes csapatnak.

Iván Csilla, Zalaszentgrótról érkezett a szombathelyi egyetemre, iskolatársával, Merics Istvánnal főleg a játékok megszervezésében segített.

- Készítettünk Activity-t, amiben a bölcsésztudományokhoz kapcsolódó feladatok vannak. Szintén hasonló témában Maradj Talpon játékot, valamint Szombathely Monopoly-t is szerveztünk, amit Agócs Nándor a Történelemtudományi Intézeti tanszék oktatója és tanítványa Merics István vezényelt. Mindketten körbejárták a várost, lefotózták az emléktáblákat és a szobrokat, s a többiek feladata volt, hogy helyesen válaszoljanak a Szombathelyhez kapcsolódó kérdésekre és megállapítsák, melyik látnivaló hol található - árulta el Iván Csilla.

A csapatok az est végén szavalhattak és énekelhettek is plusz pontért. Az előadások között hallhattunk ukrán nyelvű népdalt, Weöres Sándor verset, de a közelgő húsvét alkalmából még locsolóverset is. A vetélkedők során az elsősökből álló, Egymássalhangzók csapata bizonyult a legügyesebbnek, így ők vehették át a könyvutalványokat és választhattak egy-egy dedikált könyvet a torta mellé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!