Kultúra

2017.03.01. 15:27

Százötvenezren vettek részt a Kultúrházak éjjel-nappal programban

Budapest - Több mint százötvenezren vettek részt a tizenegyedik Kultúrházak éjjel-nappal sorozat programjain.

Mintegy négyezer közművelődési szakember és munkatársai, valamint 650 kulturális közfoglalkozott vett részt február 10. és 12. között a program lebonyolításában, ismertette a részleteket Závogyán Magdolna, az Emmi kultúráért felelős helyettes államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján. Megközelítőleg 700 intézmény és civil szervezet partnerként, mintegy 150 ezer fő pedig látogatóként erősítette a szakmai kezdeményezést, amely kétezer programot kínált az érdeklődőknek - közölte az MTI.

A rendezvényeken több mint 1400 helyi közösség működött közre. A helyettes államtitkár emlékeztetett: a Kultúrházak éjjel-nappal idei témája a mindennapi hagyományaink voltak. A témában megvalósult programok különösen fontosak, hiszen a hagyományok újraértelmezése, az értékek felkutatása, megőrzése és ezek közvetítése kiemelt cél - mutatott rá, hozzáfűzve: a kulturális alapellátás keretében megvalósuló programok közelebb hozták a helyi lakosságot a kulturális értékekhez, a településen meglévő hagyományokhoz és azok művelőihez. A 2018-as Kultúrházak éjjel-nappal eseményt a tervek szerint február 2. és 4. között rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!