Kultúra

2017.01.29. 11:39

Vince-nap a Szent János-hegyen

Tormafölde – A Szent János Hegyért Egyesület tartott hétvégén a civil szervezet nevét viselő hegyháton Vince-napi rendezvényt.

Korosa Titanilla

Kondákor József, Tuboly Zoltán, Hajdu László polgármester és Végi Csaba

A helyi gazdák mellett a kislakosi hegyi borbarátok, a völgyifalusi turisztikai egyesület, a lenti kertbarátkör, valamint a Da Bibere Zalai Borlovagrend tagjai is képviseltették magukat az ünnepségen.

A délutáni programban mintegy 13 szőlősgazda pincéjét látogatta meg a 30 résztvevő, ahol számos bort kóstoltak meg. Mint elhangzott: finomak a nedűk, bár még alakulóban vannak, de az évjárat jellegzetességeire már lehet következtetni.

A látogatás a Tuboly Pincészetnél zárult, ahol Végi Csaba plébános szentelte meg a szőlővesszőt, amiről nem hiányzott a ceremóniához elengedhetetlen sonka és a szalonna sem. Ezután a házigazda Tuboly Zoltán elevenítette fel a program hagyományait, míg Kondákor József, a borlovagrend részéről egyebek mellett az idei évjárat borainak minőségéről is beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!