Kultúra

2017.01.15. 16:55

Vietnami delegáció - Megemlékeztek Ho Si Minh életművéről

Zalaegerszeg - A vietnami holdújév alkalmából érkezett tegnap delegáció a megyeszékhelyre az itt álló Ho Si Minh szobor megkoszorúzására.

Arany Horváth Zsuzsa

Zalaegerszeg Kelet-Európa egyetlen városa, ahol áll szobor a vietnami köztársaság hajdani elnöke emlékére. A Platán sori emlékhelyet évente háromszor keresik fel a hazánkban élő 5000 fős vietnami közösség tagjai, élükön országuk budapesti nagykövetével. (Májusban Ho Si Minh születésnapján, szeptemberben a függetlenségük kikiáltásának napján jönnek.)

Vietnam nagykövete balról a harmadik, jobbra Góra Balázs, Kiss Ferenc és Horváth Fábián, a SOCIETAS megyei alelnöke
Fotó: Vietnami Nagykövetség

Vasárnap az úgynevezett holdújév, egyben a vietnami halottak napja alkalmából érkezett Zalába delegáció a két éve hazánkban diplomáciai szolgálatot teljesítő Nguyen Than Tuan nagykövet vezetésével. A hivatalos nemzeti koszorúk mellé a szobor elé elhelyezte az emlékezés virágait a Magyarországon Élő Vietnamiak Egyesülete is. A vendégeket hagyományosan az MSZP néhány zalai tisztségviselője, Kiss Ferenc, Góra Balázs és Horváth Fábián fogadta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!