Kultúra

2017.01.27. 18:45

Gazdag népdalos év

Söjtör - A helyi népdalkör egyesület az elmúlt hét végén, a falu Festetics Mária IKSZT-jében tartotta meg éves beszámoló közgyűlését.

Varga Andor

A szerveződés 2001-ben öltött egyesületi formát, és jelenleg tizenhét taggal működik. Békefi Lászlóné elnök elmondta: gazdag évet tudhatnak maguk mögött. A népdalkör tavaly tizennégy alkalommal lépett fel, köztük kétszer a szomszédos Szlovéniában. Szerepléseik közül kiemelkedett májusban az Abasáron megrendezett I. Világháborús Katonadal és Bor Fesztiválon való bemutatkozás (ahol a zsűri elismerően szólt a teljesítményükről), illetve az a szeptemberi alkalom, amikor idehaza az újjáalakulás 15 éves jubileumát ünnepelték - vendégül látva az esten a szlovéniai Gyertyános magyar népdalkörét is.

Az elnök kiemelte: a faluban négy egyházi esküvő meghittségéhez is hozzájárultak fellépésükkel, illetve tagjaik vasárnaponként énekelnek a katolikus mise kórusában is. Az elhangzottak szerint a Söjtöri Népdalkör Egyesület aktív résztvevő és mozgatórugó volt tavaly a települési rendezvényeken.

Dr. Paragi János munkáját Békefi Lászlóné elnök köszönte meg
Fotó: Török Iván

Létszámuk - több évig tartó stagnálás után jelentősen - emelkedett tavaly, hiszen két távozó mellett öten csatlakoztak hozzájuk - utóbbiak közül külön kiemelték a helybeli, kiváló adottságú és hozzáállású Mónok Csengét, aki a népdalénekesek következő generációját testesíti meg. A tavalyi évről szóló beszámoló, valamint a 2017. évi költségvetés elfogadása mellett a tagság tárgyalt az ez évre tervezett programokról is.

A söjtöriek idén is tartalmas eseménynaptárában február közepén a Zalaegerszegen sorra kerülő nyugdíjas Ki mit tud? áll az első helyen.

A közgyűlés végén ajándékkal köszöntötték dr. Paragi János tanár urat , a csoport szakmai vezetőjét, amiért több éve színvonalas és áldozatos munkával irányítja a Söjtöri Népdalkör Egyesület tevékenységét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!