Kultúra

2016.10.03. 20:25

Szabadságvágy - A lenti közönség kegyeit is keresik

Lenti - Októberben újra várja a közönséget a lenti művelődési központ, hiszen a kisvárosban élők kulturális és színház iránti igényeit is fontos szempontként kezelik a művelődésszervezők.

Korosa Titanilla

Idén negyedszer szervez a közművelődési intézmény bérletes előadásokat, ebben a szezonban ennek keretében öt alkalommal tapsolhat a közönség a színészi produkcióknak. Az előadások összeállításával kapcsolatban Völgyiné Boa Katalin, az intézmény vezetője elmondta: szeretnének évről évre több színi társulatot és neves színészeket fogadni a városban.

Az idei színházi évad október második hetében Máté Péter és S. Nagy István: Egy darabot a szívemből című musicaljével kezdődik el. A Pannon Várszínház színészeinek előadásában látható darab az 1960-as évek végének Magyarországán egy érettségiző osztályt mutat. A bezártságot érző fiatalság minden iránt érdeklődik, ami a vasfüggönyön túlról jön. Vágyódnak az ottani szabadság után, de a disszidálást a retorziók miatt nem merik vállalni. A lázadásból fakadó kalandok tragédiákat és szerencsétlen sorsokat eredményeznek. A darabot Vándorfi László rendezte, a főbb szerepekben György-Rózsa Sándor és Pápai Erika látható.

A Pannon Várszínház Egy csók és más semmi című darabját adta elő Lentiben. Képünkön (balról) Robicsekné szerepében Kovács Ágnes Magdolna, Dr. Sáfrány szerepében pedig Egyed Brigitta. Fotó: Kósa Róbert

Novemberben Joe Dipietro A folyón túl Itália című darabja érkezik. A Made in Hungáriából is ismert Szabó Kimmel Tamás főszereplésével futó műben négy olasz-amerikai nagyszülő várja haza az unokát a nyüzsgő New York-ból. És ha már együtt vannak, elszabadul a konyhaművészet és a valódi olasz téboly, ám Nick - az unoka - nagy bejelentésre készül....

A harmadik előadás jövőre, februárban Woody Allen: Semmi pánik című komédiája lesz. A darab főszereplője, Axel Magee a fiatal amerikai diplomata korán kitűnt társai közül: uzsonnáját egyszer véletlenül egy békeszerződésbe csomagolta. No, de a legreménytelenebbeknek is jár még egy - utolsó - esély, melyet hősünk meg is kap, mikor apja megbízza, hogy két hétig igazgassa egy nagykövetség ügyeit. Az eredeti komédia Kelet-Európában játszódik, a magyar változat a Közel-Keletre helyezi az eseményeket, a történet itt is kiválóan működik.

A következő előadásra márciusban kerül sor. Ken Ludwig: Botrány az operában című komédiája Clevelandban játszódik 1934-ben. Az operába várják Othello szerepére Tito Merellit, az aranytorkú olasz tenoristát, de csak nem érkezik meg, ami humoros jelenetek egész sorát indítja el. A darabot Mikó István rendezésében a Fogi Színház hozza el Lentibe, a főszereplők: Straub Dezső, Beleznay Endre, Csengeri Attila és Nyertes Zsuzsa.

A záró előadást a Turay Ida Színház mutatja be. Topolcsányi Laura: A vörös lámpás ház című zenés vígjátékában Keresztes Ildikó, Sztárek Andrea, Kurkó József és Nyírő Bea is szórakoztatja majd a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!